Rudnik Justyna
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dorosłych
(2)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Rudnik Justyna
(-)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Boy-Żeleński Tadeusz
(266)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Jachowicz Stanisław
(159)
Lech Justyna
(138)
Rolando Bianka
(131)
Mickiewicz Adam
(129)
Czechowicz Józef
(119)
Liebert Jerzy
(105)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Słowacki Juliusz
(101)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Wilczek Piotr
(90)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Drewnowski Jacek (1974- )
(84)
Zarawska Patrycja
(84)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(80)
Sekuła Elżbieta
(79)
Baudelaire Charles
(77)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(74)
Kornhauser Julian
(72)
Skalska Katarzyna
(72)
Syrokomla Władysław
(70)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Lange Antoni
(65)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(64)
Sandemo Margit
(61)
Sienkiewicz Henryk
(60)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(59)
Pasewicz Edward
(59)
Keff Bożena
(58)
Christie Agatha (1890-1976)
(57)
Stefańska Paulina
(57)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(57)
Mazan Maciejka
(55)
Podsiadło Jacek
(55)
Ritter-Jasińska Antje
(55)
Grabiński Stefan
(53)
Miłobędzka Krystyna
(53)
Szulc Andrzej
(53)
Fabianowska Małgorzata
(52)
Król Michał
(52)
Mortka Marcin (1976- )
(52)
Prus Bolesław (1847-1912)
(52)
Roberts Nora (1950- )
(52)
Clark Brenda
(50)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(50)
Wiedemann Adam
(50)
Chmielewska Joanna (1932- )
(49)
Mirandola Franciszek
(49)
Hanna Gąssowska
(48)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(48)
Ostrowska Bronisława
(48)
Wolny-Hamkało Agnieszka
(48)
Norwid Cyprian Kamil
(47)
Gawryluk Barbara
(46)
Ginalska Agnieszka
(46)
Webb Holly
(46)
King Stephen (1947- )
(45)
Lipszyc Jarosław
(45)
Stanecka Zofia
(45)
Grzebalski Mariusz
(44)
Szlengel Władysław
(44)
Widmark Martin (1961- )
(44)
Shakespeare William (1564-1616)
(43)
Borowski Tadeusz
(42)
Delahaye Gilbert (1923-1997)
(42)
Gralak Anna
(42)
Oklejak Marianna
(42)
Bourgeois Paulette
(41)
Gajcy Tadeusz
(41)
Nadwadowska Małgorzata
(41)
Zając Hanna
(41)
Bielicki Dominik
(40)
Horacy
(40)
Jarniewicz Jerzy
(40)
Rzehak Wojciech
(40)
Ławnicki Lucjan
(40)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Odżywianie
(1)
Owoce
(1)
Soki
(1)
Suszenie konwekcyjne
(1)
Warzywa
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż. Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: The juice solution.
Na okł. Eric Quon.
Juicing - ta moda podbija świat! Świeżo wyciskane soki ze świeżych owoców i warzyw to jeden z najnowszych trendów kulinarnych. Są prawdziwą bombą witaminową, wzmacniają odporność, dodają energii i urody, oczyszczają organizm z toksyn, są niskokaloryczne i po prostu bardzo smaczne. A możliwości łączenia smaków jest nieskończenie wiele…
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej